Inauguració del laboratori de Tarragona

04 Octubre 2014.

La doctora Montserrat Giralt, vicerectora d’Avaluació de la Qualitat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va inaugurar el laboratori de nova construcció que Eldine Patologia va posar en marxa el febrer passar al polígon Riuclar de Tarragona, amb una inversió de 350.000 euros. L’acte també va comptar amb la presència del Cèsar Puig, director dels Serveis de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. En els seus parlaments, ambdós van felicitar els promotors per la iniciativa, de la qual, van assegurar, se’n veurà beneficiat el territori.

“El laboratori d’anatomia patològica que avui inaugurem és el resultat de les dues passions: la medicina, com a ciència, i la gestió, com a eina per tendir a l’excel·lència en els serveis”. La gerent i propietària, la doctora Àngels Fortuño, va presentar amb aquestes paraules les noves instal·lacions, que formen part del projecte d’empresa que impulsa la nova propietat. La doctora Fortuño i el seu soci en el projecte i director mèdic d’Eldine, el doctor Lluís Pons, van aprofitar l’acte per posar en valor la relació i implicació amb l’entorn professional, acadèmic i de l’ensenyament en ciències de la salut.

L’acte, que va reunir prop de 400 persones, va incloure la visita guiada a les instal·lacions i un dinar a la zona exterior.

Les instal·lacions de Tarragona formen part del projecte d’empresa de la nova propietat que es fonamenta, per una banda, en el creixement de l’activitat assistencial i en el posicionament logístic, en base a la redistribució geogràfica dels clients i proveïdors.

El laboratori compta amb professionals i experts en els diferents camps de la patologia. Un equip altament qualificat que dóna servei a la majoria d’entitats d’assegurança lliure, hospitals, clíniques i centres mèdics, amb un catàleg d’usuaris que inclou més de 300 metges d’especialitats mèdiques i quirúrgiques diverses.

El nou laboratori disposa d’equipament i tecnologia per realitzar diagnòstic integrat en Anatomia Patològica general i especialitzada. Dels serveis, en destaca el circuit especial de processat ràpid, amb resultats en 24 hores, la integració dels informes directament a la història clínica del pacient, en el servidor del facultatiu o del centre mèdic des d’on s’ha realitzat la petició i, entre altres, el sistema d’alerta que els facultatius poden concertar en relació a patologies concretes o en el cas que el metge ho consideri. A més de l’activitat assistencial, l’equip col·labora en línies d’investigació pròpies de la patologia oncològica, amb grups i unitats de recerca universitària i de docència.