Inici /  Biòpsia  

Una biòpsia és un procediment diagnòstic que consisteix en l’extracció d’una mostra, total o parcial, de teixit per a ser examinada al microscopi per un patòleg. Tot i que les seves aplicacions diagnòstiques són múltiples, és la tècnica fonamental per al diagnòstic de malalties oncològiques, ja que lliura la màxima certesa al diagnòstic i permet observar directament el tipus de lesió cel·lular o dany en el teixit.

Hi ha diferents modalitats de biòpsia depenent de les necessitats clíniques, la tècnica d’obtenció i el tipus de teixit a analitzar. Eldine Patologia disposa de personal sanitari altament qualificat, així com de l’última tecnologia per abordar les diferents modalitats de biòpsia.

Dins la cartera de serveis de Eldine destaca la possibilitat de realitzar biòpsies intraoperatòries, una tècnica de biòpsia que permet el diagnòstic “in situ” mentre el pacient encara està al quiròfan i que facilita la decisió del procediment quirúrgic més adequat. Aquesta tècnica constitueix un repte i un gran assoliment per a Eldine, ja que s’ofereix als diferents hospitals i centres mèdics amb els quals col·labora, independentment de la seva ubicació geogràfica.

A més, mitjançant l’ús de tècniques histoquímiques, immunohistoquímiques i de biologia molecular d’última generació aplicades a l’anàlisi de biòpsies, l’equip de Eldine pot realitzar, no tan sols el diagnòstic de malalties, sinó que també la determinació de factors pronòstics i de tractament d’aquestes malalties.